KENYA - NAROK

KENYA - NAROK

Hösten 2017 startade Testa Mission i staden Narok i Kenya. Narok ligger ungefär 15 mil från huvudstaden Nairobi och i utkanten av den stora nationalparken Maasai Mara, vilket gör att du inte behöver åka långt för att se en giraff eller två. Staden har runt 40 000 invånare. Av dessa tillhör majoriteten stammen Maasai, som i stor utsträckning försörjer sig på att sköta boskap och håller fast vid många av sina traditioner.

Teamet kommer att vara en del av församlingen Door of Hope inom pingstsamfundet - Free Pentacostal Fellorship in Kenya. Församlingen består av några hundra medlemmar och sprudlar av liv, glädje och passion för att sprida budskapet om Jesus. Teamet kommer bland annat att få vara med och engagera sig på ett barnhem, vara en del av hemgrupper och gudstjänster.

Utöver detta kommer också teamet att praktisera på en skola som är kopplad till församlingen samt inom ett PMU-projekt som arbetar med miljö- och genusmedvetenhet.

 

I Kenya är engelska och swahili officiellt språk, vilket gör att man klarar sig bra på engelska i de flesta sammanhang. Teamet studerar också swahili på plats under läsåret.

TESTA MISSION 

& IBRA MEDIA

Från och med hösten 2020 samarbetar vi med IBRA MEDIA. Vi lägger till ett media spår och IBRA:s medarbetare blir med och undervisar. I februari har vi kursvecka på IBRA:s Center i Arusha, Tanzania.

David Johansson

Föreståndare Testa Mission

NYHETSBREV

ADRESS
 

Testa Mission
Östra Pumparegatan 20
331 31 Värnamo

info@testamission.se

SOCIALA MEDIER

     @testamission

     Testa Mission

     Testa Mission

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle