PERU - LIMA

PERU - LIMA

Med en folkmängd på över 30 miljoner är Peru det 4:e folkrikaste landet i Sydamerika. Till ytan tre ggr så stort som Sverige. Två av tre barn i åldrarna 0–12 år lever i direkt fattigdom. Hela 25 procent lider av undernäring, vilket påverkar deras hälsa, deras mentala utveckling – och deras självbild.

Teamet kommer bo på praktikförsamlingens område. Församlingen heter Casa de oración i Lima, är startad av en svensk missionär och ser ungefär ut som en svensk frikyrka. Gudstjänsterna är ungdomliga och mycket av lovsången känner vi igen från Hillsong och andra stora lovsångsgrupper.

Ungefär en timmas bilfärd utanför Limas centrum ligger Jicamarca, ett stort landområde som mest består av grus. Där bor flera tusen fattiga som flytt landsbygden för att finna arbete i storstaden. Arbetet RAFA började med gudstjänster i Jicamarca med inriktning mot barn och familjer, och nu är det ett stort arbete som hjälper barnen med skolstöd, ger lagar lunch och besöker familjer för att ge undervisning om föräldraskap och kristna värderingar. Barnen på RAFA är allt från 3 till 13 år gamla. 

Eftersom Perus nationalspråk är spanska rekommenderar vi att de som åker till Peru försöker lära sig så mycket spanska de kan innan utresa. Under läsåret deltar teamet också i spanskaundervisning på plats.

TESTA MISSION 

& IBRA MEDIA

Från och med hösten 2020 samarbetar vi med IBRA MEDIA. Vi lägger till ett media spår och IBRA:s medarbetare blir med och undervisar. I februari har vi kursvecka på IBRA:s Center i Arusha, Tanzania.

David Johansson

Föreståndare Testa Mission

NYHETSBREV

ADRESS
 

Testa Mission
Östra Pumparegatan 20
331 31 Värnamo

info@testamission.se

SOCIALA MEDIER

     @testamission

     Testa Mission

     Testa Mission

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle